Festival 2011

18.10.2011 09:53

Od soboty 24. září do pátku 30. září proběhl v Bystřici čtvrtý ročník  Divadelního festivalu Ludvíka Němce. Divadelní soubor CHODIDLO ve spolupráci s Mateřským centrem Kulíšek měly letos při volbě divadelních souborů šťastnou ruku.

Už zahajovací představení kouřimského souboru Mrsťa Prsťa, který přivezl Marhoulova Mazaného Filipa v úpravě Martina Drahovzala, nastavilo dalším divadlům vysokou laťku, a ostatní divadla se nenechala zahanbit.

A pořadatelky?

Myslím, že zaslouží pochvalu. Dokonce když se na poslední chvíli dozvěděly, že DS Tyl Čelákovice nemůže přijet s Ladovou pohádkou, dokázaly narychlo sehnat náhradu, a to dokonce také od Josefa Lady.

Jen s posledním představením to nevyšlo. Ale můžeme se na ně zlobit, když se o výpadku táborského souboru dozvěděly pouhé dvě hodiny před plánovaným začátkem? V tak šibeničním termínu by náhradu nesehnal ani David Copperfield!

Myslím, že táta by měl radost, že divadlo v Bystřici má pokračovatele. A mně nezbývá, než poděkovat, že se tu někdo o jeho odkaz stará.

Pavel Němec

 

zdroj: Hlas Bystřice – říjen 2011, použito se souhlasem autora článku

https://www.mestobystrice.cz/p/hlas-bystrice/45

Anketa

Líbí se Vám naše stránky?

Ne (466)
Ano (375)

Celkový počet hlasů: 841

Kontakt

Vanda Pechova Ješutovo nám. 115
Bystřice
25751
tel. 777 137 458 dschodidlo@seznam.cz