...jak jsem viděla letošní festival

27.09.2010 12:54

17. – 24.září 2010

 

Sobotní SEN NOCI SVATOJÁNSKÉ byla prostě „pohádka“. Ačkoli se DRHáci museli uskrovnit co do velikosti jeviště, bylo na co koukat. Lásky a nelásky lidí, mihotavá světélka lesních bytostí, královna víl Titánie a král elfů Oberon, pohybově nadaný rozpustilý Puk a v neposlední řadě skupina děsivě dobrých divadelníků nacvičující veselou tragédii...  

 

V úterý nás pobavila ACH TA NĚHA NAŠICH DAM předvedená DS Luna Stochov. Satirická komedie ukázala zvláštní přístup tří žen k mužům (hlavně k tomu, jehož hlava je v košíku pod pórkem). Po celou dobu hry se řeší otázka: „Kam s tou hlavou?“, která ale není až tak podstatná. Hra je plná absurdních situací, černého humoru a byla skutečnou divadelní lahůdkou.

 

Středeční představení DS ZORNICE MARŠOVICE přineslo komedii RODINA JE STÁTU ZÁKLAD.  Anglická komedie o váženém lékaři, který se dozví, že je již dvacet let otcem... Diváky jistě zaujala velmi zajímavá scéna, kdy se hraje jak na forbíně, tak i beze slov za oknem nad bezednou hlubinou. O tom, že hra diváky pobavila, svědčil jak smích  publika v průběhu představení, tak závěrečný dlouhý potlesk.

 

S POPRASKEM NA LAGUNĚ ve čtvrtek přijel DS KAŠPAŘI Z MEZIHOŘÍ. Herci nás zavedli do  malé ho italského městečka, jehož muži odplouvají na moře lovit ryby a ženy zůstávají doma. Ženské paličkují, ale stihnou u toho probrat i nejnovější drby. Diváci byli svědky toho, jaký poprask dokáže vzbudit jeden nevinný rozhovor ztřeštěného mladíka s mladou krasavicí. Postupně se všichni zapojí do hádky, která končí až u soudu. Temperamentní a hlučné výměny názorů nakonec přece jen skončily smírem.

                                                                                                                                                  ful

Anketa

Líbí se Vám naše stránky?

Ne (445)
Ano (352)

Celkový počet hlasů: 797

Kontakt

Vanda Pechova Ješutovo nám. 115
Bystřice
25751
tel. 777 137 458 dschodidlo@seznam.cz